Függőség/fügetlenség, szeretet/utálat

Hol is kezdjük. A függetlenség mindig magához rendel egy másik dolgot is, hogy mégis milyen szempontból független az, önmagában ez nem igaz, főleg az emberekre nézve. Mindennapunkat sok-sok dologtól függően töltjük. Ugyebár az állásunk, vagy az iskola, az, hogy épp milyen élelmiszerek vannak az asztalon és mennyi. Függünk az öltözettől, a családunktól, a számláinktól, de legfőbbképp a pénztől, ami mindezeket jobbá teheti. Szebb öltözet, több, jobb minőségű élelmiszer stb.
És nem mondhatja az sem függetlennek magát, akinek hatalmas mennyiségű vagyona van és bàrmit megengedhet magának. Hiszen attól a vagyontól függ az élete. Ha az nincs, vége a “független” életmódnak.
De kérdéses, hogy kinek mekkora a függősége és hogy vannak-e olyanok is a függőségek között, ami nem fontos, nem lenne rá szükség. Gondolok én itt a drogokra. És ha bárki is, aki függetlennek hitte magát és ezért úgy gondolta, hogy független a társadalmi normàktól és a törvényektől.. És be merte vállalni a kábítószer fogyasztását, ezzel olyan kaput nyitott magának, ami megint csak ahhoz vezet, hogy (de sokszor szerepel már ez a szó, elnézést!) függő lesz. És az addig függetlennek hitt életére is rájön, hogy rohadt sok mindentől függ, és nem, hogy elkerülte volna ezzel őket, még rá is lapátolt arra, ami elől menekülni szándékozott.
Te egy függő ember vagy. Ha vannak gyerekeid/háziállatod, ők pedig tőled függenek és felelős vagy értük. Igen. Emberként függesz, de a lelkedben szabad vagy. Te hozod meg a döntéseidet, amire nem kér meg senki, hogy csináld, csak kedvet kaptál hozzá. Végtelen mennyiségű szeretetet, vagy haragot tudsz a semmiből előállítani, kérdés, hogy melyiket termeled, miért és, hogy mire akarod használni.
Amikor ezeket termeled, az fizikailag is meglátszik magadon. Szeretetnél ugye mosoly, csillogó szemek, nincs stressz, csak öröm, ami fiatalít. Mikor a harag uralkodik az elmédben, rosszkedv, depresszió, nem is látsz tisztán, egyre telik az idő és csak nagyobb lesz rajtad a nyomás, végül ha nem tudod magadtól elengedni a stresszt, gyorsabban öregszel, fogékonyabb leszel a betegségekre. Legfőbbképp azokra, amik később elősegítik a távozásodat. Remélem, érted. És ezt csak egyetlen dolog orvosolja. A szeretet. Ez az egyetlen dolog, amivel Isten megajándékozott minket. Sajnos egyre ritkábban használják. Ne sajnáljátok használni, mert amit és ahogy adtok, azt és úgy kapjátok vissza!

a