Mindenki katona.?

Régebbi napjaimban elkezdtem gondolkodni, mi minden lehet az, amik mielőtt mi hozzánk is eljutott, katonákon tesztelték. Nem egy ilyen dolog van, a legegyszerűbbekre kell gondolni. Ezeket az emberek maguktól is tudják.

A számítógép – Az első számítógép egy lyukkártyaolvasó gép volt, a koncentrációs táborokban használták személyazonosításra.

A mobiltelefon – Elődje a rádiótelefon, ami erősítés kérésére és státusz megosztására lett használva.

Internet – Ez közvetlen, de ennek elődje egy katonai személyi azonosító hálózat volt, bármelyik katonának adatait leellenőrizhették a rendszerben feletteseik.

A kerékpár – Halk jármű, ami könnyen irányítható és más járművek alkatrészeiből is könnyen összerakható.

A cigaretta – Olyan monda járja körbe, hogy az első világháborúban egy katonának eltört a pipája, az ágyúkba tölthető puskapor papírba volt hengerelve, ez alapján jött az ötlet, hogy ugyanúgy papírba csavarja majd a dohányt. El is terjedt.

A rágógumi is – A katonák közt lett szétosztva, hogy az segítse őket a relaxálásban. A tengerentúlról jött katonák osztogatták a gyerekeknek a Wrigley’s rágógumit, ezzel növelve hírnevét.

Kóla – Ugyan nem a katonákhoz köthető, a nyomozók használták a tett színhelyéről a vér feltisztítására az aszfaltról. A mai napig remekül oldja a rozsdát, a zománcot és a vízkövet is, így mai napig tisztításra is remekül használható.

Konzerv-, gyorskaják – Ezeket a varrónőknek és egyéb női dolgozóknak találták ki, akiknek a munkájuk miatt nem maradt idejük a főzésre.

De tulajdonképpen minden.

Ezek, mint látjátok tökéletesen beleépültek a mi mindennapi életünkbe többé-kevésbé. Elgondolkodtató?

a